dijous, 29 d’abril del 2010

TRUITA DE BACALLÀ



No sé si us passa que hi ha plats a la cuina que tenen la seva història. Aquí en tenim un d'aquests. La "tortilla de bacalao", que és com anomenem a casa la truita de bacallà, la va aprendre en Dani anant de bolo amb La Salseta. A la "furgo"(tal com diu ell) els músics s'hi passen moltes hores, avui toca aquí, demà toca allà... Hi ha temps de sobres per parlar de tot i amb tots, també de cuina. I vés per on, un dia, tot xerrant del tema amb el Txopi, el guitarrista basc, va resultar que era tot un especialista en fer la "tortilla de bacalao". Gràcies per compartir la recepta!

Ingredients:

1 ceba
4 grans d'all
mig pebrot vermell
1 pebrot verd estret
300 g de bacallà
julivert
6 ous
un raig de vi blanc
un parell de bitxos petits
sal, pebre i oli

Segons el gust de cadascú, es pot variar la quantitat de cada ingredient. S'hi poden posar més o menys bitxos, pebrot, bacallà, etc. Els alls poden ser tendres quan n'és el temps. El que sí que és important  és que hi hagi força julivert, ben fresc, que s'hi vegi i que s'hi noti.
En una paella amb oli s'hi sofregeixen la ceba tallada petita i els grans d'all. Quan agafen color, s'hi posa el raig de vi blanc i es deixa reduir. Seguidament, s'hi posen els pebrots tallats a tires i es couen uns minuts. Després s'hi afegeixen els bitxos i el bacallà a trossets que s'acaba d'esmicolar a la mateixa paella amb la cullera de fusta. Quan tota la barreja va quedant seca s'hi incorpora el julivert i es rectifica de sal i pebre. Es mescla bé amb els ous batuts prèviament i es fa la truita. Si agrada més sucosa per dins, es pot fer en forma de mitja lluna, doblegant-la per la meitat. Si no, s'hi dóna la forma típicament rodona.
Per acompanyar la truita, van bé unes llesquetes de pa amb oli torrades al forn i una bona sidra natural.

dimarts, 27 d’abril del 2010

TARONGES AMB MEL I NOUS


Tots tenim el nostre color preferit. El meu és el taronja, m'alegra la vida, directament. Com aquest postre, que em fa feliç només de veure'l, tot és de la mateixa gamma: les taronges, la mel i les nous. M'agrada menjar-me'l i mirar-me'l. Ah, i està fet en un moment. Fora la grisor de les nostres vides! Visca el taronja!

Ingredients:

taronges
mel
nous

Es pelen les taronges i es tallen a rodelles ben fines. S'hi posen unes cullerades de mel al damunt i unes quantes nous. Es deixa reposar un parell d'hores perquè la mel es desfaci i es barregi amb el suc de les taronges.

AMANIDA DE VERD AMB GORGONZOLA

El formatge és un dels aliments que no falta mai a casa. Qualsevol excusa és bona per posar-ne en una amanida, en una salsa, enmig d'uns llibrets de llom arrebossats, en un pastís de formatge...Aquesta recepta, que surt a la revista Cuina d'aquest mes, és una bona oportunitat per menjar gorgonzola, el meu formatge preferit. A més de la ruca, vaig utilitzar enciam de fulla de roure, brots de soja germinats i tomàquets cirerol. En comptes de pernil vaig voler provar el plat amb un llom curat que em va regalar la meva amiga Maria Àngels, que tot sovint em proveeix generosament d'embotits casolans. Senzillament deliciós!

Ingredients:

ruca i enciam de fulla de roure
tomàquets cirerol
brots de soja germinats
llom curat
100 ml de nata líquida per cuinar
200 g de formatge gorgonzola
crostons de pa
2 grans d'all
orenga
sal, pebre negre i oli

Per fer els crostons, es talla el pa a quadradets i es posa a fregir en una paella amb oli on abans hi haurem aixafat un parell de grans d'all. Es van remenant constantment perquè no es cremin i quan ja estan al punt, s'hi posa una mica d'orenga, un pols de sal i es treuen. En el mateix oli s'hi fregeix el llom curat tallat a tires.
A part, s'escalfa la nata i s'hi desfà el formatge. Per preparar l'amanida, es col·loquen la ruca i les fulles d'enciam en una safata i els tomàquets cirerol al voltant. Per sobre s'hi posen els brots de soja, els crostons calentons, les tires de llom curat i la crema de formatge. S'acaba d'empolsar l'amanida amb una mica de pebre negre.

diumenge, 25 d’abril del 2010

BROWNIE




El brownie perfecte. L'he trobat gràcies al blog El cafè de nit i a la Mireia Carbó. Tan senzill com suculent, amb la textura i el sabor que a mi m'agrada. El vaig fer per berenar, però després de sopar vam  decidir provar-lo altre cop, més que res per veure si encara era bo igual.  Sí, ho era. L'endemà en quedava un bocí: no s'haurà pas assecat? Tastem-lo, per si de cas. No era sec, no. Ja no hi va haver temps de comprovar com estava a l'hora de dinar. 
THE END
Ingredients:

125 g de xocolata de cobertura
100 g de mantega
3 ous
125 g de sucre
80 g de farina
1 culleradeta de llevat químic Royal
6 nous

Es desfan la xocolata i la mantega al microones o al bany maria. En un bol, es baten els ous amb el sucre fins que queda una pasta blanquinosa. S'hi incorpora la barreja de xocolata i mantega amb compte. Seguidament, s'hi posen la farina i el llevat passats per un sedàs i, al final, les nous tallades a trossos grans.
Es posa la pasta en una safata rectangular folrada amb paper sulfuritzat i es cou al forn a 180º durant mitja hora aproximadament.

TRINXAT DE PATATA I COL



Hi ha sabors i olors a la cuina que em retornen directament a la infantesa. És el cas de la patata i col amb all i cansalada. Quan en sento l'olor, torno a la cuina de la mare i la veig,  jove, aixafant la verdura i remenant la paella. Veig els meus germans, petits, asseguts a taula, escurant el plat. Em veig a mi, amb les trenes, gaudint del gust peculiar de la col fregida. De sobte, m'adono que la cuinera ja no és la meva mare, sinó que aquest plat és patrimoni d'en Dani. I els comensals  que esperen amb la forquilla a la mà són els meus fills. I, finalment, jo ja no porto trenes...


Ingredients:

2 o 3 patates per persona
1 col
6 grans d'all
llom curat
sal, pebre i llard
farigola

Es bullen les patates i la col. S'escorren bé i es reserven. Seguidament, es posen els grans d'all amb pela i una mica esclafats en una paella amb llard. S'hi incorporen la patata i la col i quan comencen a agafar color, s'aixafen bé amb una forquilla. Es tomba la paella com si féssim una truita i es deixa enrossir per l'altre costat. Finalment, s'hi posa el llom curat tallat a tires i un polsim de farigola.
Normalment, aquest plat el fem amb cansalada, però l'hem provat també am botifarra negra desfeta i amb llom curat i surt igual de bo.

dissabte, 24 d’abril del 2010

PANETS AMB OLI


La meva estimada panificadora i jo continuem amb el bon rotllo. Aquests panets amb oli en són una altra mostra. Poses els ingredients a la maquineta, prems un botonet i ella va fent. Després, amb molta tendresa, dónes forma als panets, els deixes créixer una estona i el forn fa la resta. Què més vols?

Ingredients:

265 ml d'aigua
2 culleradetes de sal
2 culleradetes de sucre
4 cullerades d'oli
480 g de farina
1 sobre de llevat sec per pa

Es posen els ingredients a la panificadora seguint l'ordre de la recepta. Es connecta el programa 11 (el que amassa i lleva) i quan està (una hora i mitja) es treu la massa, es posa sobre una superfície enfarinada i es van formant els panets que es van col·locant en una plata de forn que haurem folrat amb paper sulfuritzat. Es pinten amb oli i, si es vol, s'empolsen amb una mica de farina per sobre (així queden molt autèntics). Es deixen reposar entre mitja hora i una hora i es couen entre 15 i 20 minuts a uns 190º.

divendres, 23 d’abril del 2010

PEIX AMB PATATES


Diuen que els bons amics es compten amb els dits d'una mà. A mesura que vas passant per la vida, vas comprovant que això és ben cert. La Pilar forma part d'aquesta mà.  Ella, que a més d'amiga, és una gran cuinera, em va suggerir que provés de fer aquest plat. El va descobrir en un llibret amb què les parades del mercat de Girona obsequien als seus clients i el proposa el restaurant "El Trull" de Lloret, fet que ja garanteix que l'èxit serà notable. Tal dit, tal fet, avui l'hem adaptat a casa i n'hem gaudit molt tots però especialment la Blanca, la petita, que ha repetit tres vegades!

Ingredients:

una cabeça d'alls
2 tomàquets
1 pebrot verd estret
2 o 3 patates per persona
1 molla o un peix similar
uns quants escamarlans
sal, oli i aigua

Es pela la cabeça d'alls i es posen a fregir els grans en una cassola amb força oli fins que són rossos. En aquest punt s'hi afegeixen els tomàquets ratllats i es deixen que coguin uns minuts. Seguidament, s'hi posa el pebrot verd tallat a tires fines i les patates, salades i esqueixades a trossos irregulars. Es  deixen que es vagin fent  amb la cassola tapada, que quedin ben amalgamades amb el suc que es va desprenent. Al cap d'uns deu minuts, s'hi afegeixen un parell de dits d'aigua i es deixa un quart d'hora més, ben tapat. Aleshores, s'hi incorpora el peix, salat i tallat a rodelles gruixudes i, al cap de deu minuts més, s'hi afegeixen els escamarlans. Un parell de minuts més i ja es pot parar el foc. Al plat només li falta servir-lo amb un allioli negat.
Si es vol, en comptes d'aigua es fa un fumet senzill amb el cap del peix. Així encara quedarà més gustós.

dijous, 22 d’abril del 2010

POLLASTRE ARREBOSSAT AMB ESPÈCIES


És ben curiós com canvia un simple pollastre arrebossat només afegint algunes espècies al pa ratllat. En aquesta ocasió, li ha tocat el torn al comí, al pebre vermell i a l'all en pols: espectacular!

Ingredients:

pollastre
1 ou sencer
pa ratllat
1 culleradeta de comí en pols
1 culleradeta d'all en pols
1 culleradeta de pebre vermell dolç
sal i oli per fregir

Es talla el pollastre a trossos regulars, a tires o bé a filets. Es sala i es passen els trossos de carn primer per ou i després per pa ratllat barrejat amb les espècies. Es fregeix en una paella amb oli ben calent o en una fregidora.

dimecres, 21 d’abril del 2010

MADUIXES AMB CREMA


Qui no hagi menjat maduixes amb nata que aixequi el braç! Tots els braços amunt. I maduixes amb crema? Alguns braços amunt. Personalment, les maduixes amb nata ja m'agraden, ja, però amb crema encara més. No sé si és la combinació dels diferents graus de dolcesa dels dos ingredients però aquests és un postre d'aquells que, com diria l'avi, passen xuclant. Aviso, però, que té un perill: no tenir-ne mai prou... En voldria "mesimesimesimes...i"

Ingredients:

2 ous
80 g de sucre
1 cullerada de Maizena
1/4 l de llet
una culleradeta de vainilla en pols
maduixes
suc de llimona

Es prepara la crema posant els ous sencers i el sucre en un cassó. Es remena bé amb el batedor de mà, s'hi incorporen la Maizena i la vainilla i es torna a remenar. Tot seguit, s'hi aboca una part de la llet freda, es continua barrejant i, finalment, s'hi afegeix la resta de la llet. Es posa el cassó al foc fins que bull, sense deixar de remenar. Es deixa refredar la crema.
Mentre, haurem preparat les maduixes una estona abans, amb una mica de sucre i unes gotes de suc de llimona.
Es prepara el postre en un gotet o en un plat combinant la crema i les maduixes ensucrades.

dimarts, 20 d’abril del 2010

AMANIDA DE LLENTIES I COGOMBRE



A la revista " Sabor" que regalen els supermercats Caprabo sempre hi trobo alguna recepta interessant. Aquesta és de l'últim número, el que correspon a la primavera. A més de ser fàcil de fer, és una font de salut, ja que combina llegums amb verdura i fruits secs. Què més es pot demanar?

Ingredients:

250 g de llenties pardines
cogombre
tomàquet
un grapat de festucs pelats
3 cullerades d'oli
1 cullerada de vinagre
sal

Primer cal bullir les llenties. Es posen en una olla amb aigua i sal i es couen uns vint minuts fins que siguin toves. S'escorren i es reserven. Mentre, es talla el cogombre a rodelles fines i el tomàquet, a mitges llunes. Es prepara una vinagreta amb l'oli, el vinagre i la sal.
Es prepara l'amanida amb les llenties, el cogombre, el tomàquet i els festucs. S'hi incorpora la vinagreta i es deixa uns minuts perquè arribi a les llegums.

CREPS VERDES


Va, a parar taula que el sopar ja és a punt. Sento la veueta de la Blanca que ve cap a la cuina. Què hi ha avui per sopar? Creps. Mmm, creps! Entra a la cuina. Què porto a taula? Les creps. Té. Ohhhhhhhhh! Se les ha quedat mirant amb els ulls esbatanats i la mà a la boca. Ha flipat, com diu ella. Són...verdes! Com ho has fet, mama? Ara t'ho explico.

Ingredients

Per a la massa de les creps:
2 ous
125 g de farina
1/4 l de llet
un pols de sal
una cullerada d'oli
50 g d'espinacs

Per al farciment:
100 g de salmó fumat
formatge per untar
herbes provençals
ruca
cogombre
tomàquets cirerol

Es posen els ingredients per a les creps en el pot de la batedora i es trituren. Abans, però, haurem bullit i escorregut els espinacs. Si es vol, també es poden passar un moment per la paella perquè no deixin anar gens d'aigua. Es deixa reposar unes hores aquesta pasta.
Després del repòs, es couen les creps en una crepera o en una paella baixa per poder-les girar sense dificultat.
S'unten les creps amb el formatge barrejat amb les herbes provençals i es farceixen amb el salmó, fulles de ruca, cogombre tallat petit i rodelles de tomàquets.

diumenge, 18 d’abril del 2010

MAGDALENES DE RICOTTA I LLIMONA



Flonges i saboroses! Així són aquestes magdalenes: amb el punt àcid de la llimona i la suavitat del formatge ricotta. Les vaig trobar a Ma petite boulangerie i les vaig haver de fer, de seguida, m'ho estaven demanant!

Ingredients:

el suc de mitja llimona i la pela ratllada
1 ou
150 g de ricotta
100 g de mantega
100 g de sucre
200 g de farina per a rebosteria
mig sobre de llevat químic Royal

Es barregen els ingredients humits, o sigui, el suc de llimona i la pela, l'ou, la ricotta, la manteg una mica desfeta i el sucre. A aquesta massa se li afegeix la farina i el llevat, just perquè quedi mesclat, sense treballar-ho. Es col·loca la pasta en motllos de magdalena que s'omplen fins a la meitat o un xic més i es couen al forn, prèviament escalfat, a uns 190º durant uns 15-20 minuts.

PITA A LA GREGA


No sé què ens passa a casa amb Grècia però les nenes ja fa temps que diuen que quan siguin grans hi aniran juntes de viatge. En Guillem també somia en anar-hi des que era petit i nosaltres, quan vam veure Santorini, amb aquell paisatge de teulats blaus i parets blanques, no sabíem si estàvem al davant d'una postal o de la realitat real. Així doncs, de tant en tant ens agrada fullejar el llibre de cuina grega que vam portar de record de l'estada en aquelles terres i sempre hi trobem algun plat interessant. Aquest, concretament el fem moltes vegades per sopar i va molt bé perquè tant es pot fer amb pa de pita com amb pa de pagès. La carn també es pot variar: de porc, de xai o de pollastre. Sempre queda bé!

Ingredients:

pa de pita
llom de porc
1 ceba tendra
3 alls tendres
3 tomàquets deshidratats
orenga

Es posen els tomàquets en remull una estona. Mentre, es talla el llom a daus i la ceba i els alls, a làmines fines. Es comença fregint la carn, prèviament salada, en una paella amb oli. Quan rosseja, s'hi afegeixen la ceba i els alls. Quan això comença a estar cuit, s'hi incorporen els tomàquets tallats a tires. Es deixa coure tot plegat durant uns minuts a foc baix, que quedi ben barrejat. Es rectifica de sal. Finalment, s'hi tira una culleradeta d'orenga i ja és a punt per posar-ho a dins o a sobre la pita.

dimarts, 13 d’abril del 2010

CARPACCIO DE TARONJA I PERNIL D'ÀNEC


Fa pocs dies, em va caure a les mans un llibret de cuina que em va enamorar. Reconec que va ser un amor a primera vista. Tan bon punt el vaig veure vaig saber que era per a mi. I ja el tinc a casa. És tan petitó, tan lila, tan...tot, que no passa dia que no l'obri. El fullejo i cada vegada em sorprèn. Porta per títol La cocina de las hadas o cómo hacer maravillas sin ser hechicera. L'han escrit una mare i una filla, Anna i Anni Pavlowitch. M'encanta! Allà va la primera de les receptes que he provat, molt senzilla!

Ingredients (per persona):

1 taronja
25 g de pernil d'ànec
oli
pebre rosa

Es pela la taronja i es talla a rodelles molt fines. Es col·loca en un plat tot alternat-la amb les làmines de pernil d'ànec. S'amaneix amb una mica d'oli i uns grans de pebre rosa.

PASTA A LA CARBONARA


Aquest plat és una exclusiva d'en Dani i, a hores d'ara, encara no hem provat cap salsa carbonara que l'hagi superat. El cas és que tot i que hi ha mil receptes per fer una salsa d'aquest tipus, a casa ens agrada la seva. Es veu que la va començar a fer quan estava vivint al pis d'estudiants, o sigui que difícil no ho és; al contrari, tot el que té de senzilla, té de gustosa.

Ingredients:

qualsevol tipus de pasta
1 ceba mitjana
2 grans d'all
un raig de vi blanc
100 g de bacon
100 g de pernil dolç
200 ml de nata líquida
formatge parmesà a làmines
sal, pebre i orenga

Es bull la pasta en una olla amb aigua, sal i un raig d'oli. S'escorre i es reserva. A part, es fa un sofregit amb la ceba i l'all tallat petit. Quan rosseja, s'hi posa el vi blanc i es deixa reduir. A continuació, s'hi afegeix el bacon i el pernil dolç també tallats a bocins i es deixa coure tot junt uns minuts. Tot seguit, s'hi aboca la nata líquida, se sala, s'empebra i s'empolsa amb orenga. Finalment, s'hi afegeix el formatge laminat. Es prepara la pasta en un plat i es barreja amb la salsa.

dilluns, 12 d’abril del 2010

CARPACCIO DE VEDELLA


Quan hi ha carpaccio de vedella, l'Ariadna no pot entrar a la cuina. Ella mateixa s'ho té prohibit. No, mare, no m'ho facis això. No, mare, no pot ser que avui mengem carpaccio per dinar. No, mare, no, que no em podré aguantar.
I les ninetes dels ulls més grosses que mai, i la gana, més ferotge que mai!

Ingredients:

un tros de vedella tallada molt fina
suc de llimona
oli, sal i pebre
herbes provençals
formatge parmesà
torradetes
mantega

Ens podem preparar la carn nosaltres mateixos amb la màquina de tallar embotit o demanar a la carnisseria que ens tallin un tros de vedella ben fina. Si ho fem a casa, va bé posar la carn al congelador abans de fer-ne làmines.
Col·loquem el carpaccio en un plat i l'amanim amb suc de llimona, oli, sal i pebre. L'empolsem amb herbes provençals. El tapem amb paper film i el deixem un parell d'hores a la nevera.
En el moment de servir ratllem formatge parmesà i el distribuïm per sobre el carpaccio. L'acompanyem amb torradetes untades amb mantega.

AMANIDA DE FAVES I ESPINACS



Les faves són com les orenetes: anuncien la primavera. Aquesta amanida és una immersió total en l'estació nova. La vaig veure fa uns dies al blog Cuina per llaminers i no m'he pogut estar de provar-la. M'agrada especialment el color vermell de les maduixes que em fa pensar en el color del nostre cor content quan ens llevem al matí, obrim la finestra i els nostres ulls queden enlluernats davant l'esplendor del cel primaveral. Comença un dia en mode major!

Ingredients:

250 g de faves tendres pelades
200 g d'espinacs
2 o 3 maduixes
50 g de formatge de cabra
25 g de pinyons
50 g de pernil d'ànec
sal, oli i vinagre de Mòdena

Es posa una olla al foc amb aigua i sal. Quan bull s'hi tiren les faves i es deixen coure entre 15 i 20 minuts. Es deixen refredar uns minuts dins la mateixa aigua perquè no s'arruguin. Després s'escorren.
A part, es couen els espinacs amb un dit d'aigua, s'escorren i es passen una mica per una paella amb oli juntament amb els pinyons.
Es prepara l'amanida tot prenent com a base la barreja de les faves i els espinacs. S'hi afegeixen les maduixes tallades petites, el formatge de cabra a bocins i el pernil d'ànec tallat a trossets.
S'amaneix tot amb oli i unes gotes de vinagre de Mòdena.

dilluns, 5 d’abril del 2010

AMANIDA TÈBIA AMB VINAGRETA DE CORIANDRE


Aquesta amanida és com la primavera: nits encara fresquetes i dies tebis. La frescor la proporcionen els canonges i els tomàquets; l'escalfor va a càrrec de les carxofes, els alls tendres i les gambes. El coriandre, que dóna un toc exòtic a la vinagreta acaba d'arrodonir la combinació. Ah, me n'oblidava: aneu amb compte en pelar les carxofes. Diuen que, a vegades, enmig de les fulles, hi dormen les fades de l'hort. Si teniu la sort de veure'n alguna, sereu éssers afortunats la resta de la vostra vida. Jo encara no n'hi he trobat mai cap, però estic convençuda que qualsevol dia n'hi descobriré alguna fent la migdiada. Ja us ho faré saber...

Ingredients:

8 carxofes
100 g de gambes pelades
canonges
tomàquets cirerols
4 alls tendres
oli, sal i pebre

Per la vinagreta:

4 cullerades d'oli
1 cullerada de vinagre
1 culleradeta de coriandre

Es pelen les carxofes i es couen al vapor uns 15 minuts. Tot seguit, es tallen per la meitat i es sofregeixen una mica en una paella junt amb els alls tendres tallats a rodelles i les gambes. Se sala i s'empebra.
A part, es fa una vinagreta amb l'oli, el vinagre, un pols de sal i el coriandre.
Es munta l'amanida amb els canonges i els tomàquets a un costat del plat, i a l'altre, les carxofes, els alls i les gambes sortint del foc. S'amaneix amb la vinagreta i ja està a punt.

CROQUETES DE BACALLÀ



Hi ha moltes maneres de preparar el bacallà, i moltes formes de fer-ne croquetes... En aquesta ocasió m'ha fet gràcia provar la recepta de l'últim número de la revista Descobrir cuina, el 105, que les acompanyen amb romesco. A casa les hem fet sense aquesta salsa, no perquè no ens agradi sinó per manca de temps, tot i que estàvem de vacances. Però a nosaltres ens passa que les vacances sempre són com un estel fugaç, duren tan sols un instant. En definitiva, que ens falten dies de festa i ens en sobren dels altres...
El cas és que sense el romesco aquestes croquetes van desaparèixer com per art de màgia. No em vull ni imaginar què hagués passat si arribo a preparar la salseta!

Ingredients:

400 g de bacallà dessalat
150 g de molla de pa remullada amb llet
2 ous
1 gra d'all
unes fulles de julivert
farina
oli per fregir

Es pica el bacallà i es barreja amb la molla de pa, els ous batuts, el gra d'all i el julivert picat. Amb una cullera es formen boletes i es passen per farina. Ja estan a punt per fregir en una paella amb oli calent.

POLLASTRE A LA COCOTTE



Aquest és un plat tan senzill com saborós. I això gràcies a la cocotte, aquesta olla que ve de les terres franceses i que em vaig regalar no fa gaire en una de les excursions familiars a l'Auchan. De tota manera, aquest estri no és indispensable per cuinar aquest pollastre. La veritat és que també l'he provat amb una cassola d'acer inoxidable i queda igual de bé. El secret està en tapar bé durant la cocció, que no sigui necessari afegir-hi aigua. La salsa que resulta de l'amalgama entre la carn i les verdures té una textura i un color espectacular. Boníssim!

Ingredients:

1 pollastre tallat en vuit trossos
1 ceba
1 tomàquet
1 pastanaga
oli, sal i pebre

Es rossegen els trossos de pollastre amb oli dins la cocotte. Quan han agafat color, s'hi posa la ceba, el tomàquet i la pastanaga tallat tot a trossos gruixuts. Es tapa bé i es cou junt durant mitja hora aproximadament a foc suau. El suc que desprenen les verdures couen perfectament la carn. Ja està a punt per servir.