dissabte, 8 de desembre del 2018

RODÓ DE VEDELLA AMB CARLETS


Un plat de festa per a un dia de tardor, un plat rodó!

Ingredients:

un tros sencer de rodó de vedella d'1 kg aproximadament
1 ceba gran
4 o 5 grans d'all
1 fulla de llor
500 g de carlets
un raig de conyac
300 g d'aigua o de brou de carn
1 cullerada gran de Maizena
oli, sal i pebre

Començarem salpebrant generosamente el tros de carn i tot seguit el lligarem amb cordill de cuinar. L'enrossirem en una cassola ben untada amb oli, que quedi marcat el rodó per fora però cru per dins. El retirarem i en el mateix oli hi incorporarem la ceba tallada a talls gruixuts i els grans d'all pelats però sencers. Ho deixarem uns minuts i hi abocarem un bon raig de conyac. Un cop s'hagi evaporat l'alcohol, hi afegirem la carn, la fulla de llor i el brou. 
Taparem la cassola i deixarem que es vagi fent a foc suau ben bé durant una hora.
Mentre, anirem preparant els carlets. Després de netejar-los els escaldarem en una olla amb aigua, els escorrerem i llençarem l'aigua. A continuació els courem tapats en una paella amb un raig d'oli i els deixarem fins que hagin absorbit la seva pròpia aigua. Els reservarem.
Quan la vedella sigui ben tova, pararem el foc i passarem les verdures per la batedora. A la salsa resultant hi desfarem la Maizena i la tornarem a posar a la cassola juntament amb la carn i els carlets. Tornarem a tapar i ho courem tot plegat a foc suau entre 20 i 30 minuts, segons si volem una salsa més o menys espessa.
Aquest plat guanya en sabor si el fem el dia abans de presentar-lo a taula.

2 comentaris:

  1. Un plat molt apropiat per un any de bolets com enguany.
    Em sembla sentir l'olor que desprèn el plat a taula.

    Una abraçada

    ResponElimina