diumenge, 15 de novembre del 2015

PIZZA D'ESPELTA AMB ALBERGÍNIA, PINETELLS I FORMATGE DE CABRA


Una pizza diferent per al sopar d'avui: sabors de tardor que surten del forn!

 Ingredients:

Per a la massa de la pizza:

200 ml d'aigua
50 ml d'oli
10 g de sal
400 g de farina d'espelta
25 g de llevat fresc

Per al farcit:

4 cullerades de salsa de tomàquet
1 ceba mitjana
250 g de pinetells
1 albergínia gran
100 g de formatge tendre de cabra ratllat
orenga

Començarem preparant la massa de la pizza. Per a fer-ho, disposarem els ingredients en l'ordre indicat a la panificadora i connectarem el programa corresponent (en el meu cas, el programa 11, que dura una hora i mitja i que amassa i fa llevar).
Quan hagi transcorregut aquest temps i la massa hagi llevat, la treurem de la cubeta i la desgasificarem lleugerament sobre el marbre enfarinat. Tallarem la massa en tantes parts com pizzes desitgem cuinar i les anirem estirant amb un corró. Amb aquestes quantitats en poden sortir quatre de petites. 
Col·locarem la massa en el motllo de pizza untat amb una mica d'oli i ja estarà a punt per omplir.
Per fer el farciment, prepararem l'albergínia tallada a rodanxes gruixudes i les empolsarem amb una mica de sal. Ho deixarem una estona perquè perdi l'amargor.
Mentre, netejarem els pinetells i els trossejarem. Els posarem a coure en una paella amb un bon raig d'oli juntament amb la ceba tallada a làmines. Un cop els bolets s'hagin begut l'aigua que han deixat anar, els treurem del foc i els reservarem.
Ja estarà tot a punt per farcir la pizza. Pintarem la massa amb la salsa de tomàquet i anirem distribuint les rodelles d'albergínia, que haurem passat per aigua per treure la sal que hi havíem posat abans. Al centre hi aniran els pinetells amb la ceba i ho cobrirem tot plegat amb el formatge ratllat. Finalment, empolsarem la pizza amb orenga i la courem al forn a 180º entre 15 i 20 minuts.

1 comentari: