dimarts, 10 de desembre del 2019

PASTíS MOUSSE DE TORRÓ

La cuina de Nadal té gust d'infantesa, de sabors antics,  de torró,  sobretot de torró de Xixona, el més cobejat a les taules tan bellamente guarnides per a aquestes festes.

Aquest és un pastís amb textura suau de mousse, per menjar a cullerades i tancant els ulls per poder gaudir de la seva finesa.



















Ingredients:

75 g de galetes tipus Maria
35 g de mantega
125 g de torró de Xixona
100 ml de llet
2 fulls de gelatina (2,5g )
300 ml de nata per muntar 
30 g de sucre

Per decorar:

2 cullerades d'ametlla crua a làmines
1 cullerada de sucre
1 cullerada de mantega

Començarem triturant les galetes amb la picadora. Les barrejarem amb la mantega desfeta al microones. Posarem una capa d'aquesta mescla en un motllo amb fons desmuntable (de 17 cm de diàmetre en el meu cas) que haurem folrat prèviament amb paper de forn. Ho deixarem refredar a la nevera durant una mitja hora.
Per fer la mousse, posarem els fulls de gelatina en remull en aigua freda. Tot seguit, picarem el torró ben petit. Escalfarem la llet fins que arrenqui el bull i l'abocarem al damunt del torró. L'anirem desfent. Encara en calent, hi posarem la gelatina i la remenarem molt bé.
Mentre muntarem la nata amb el sucre i la incorporarem a la pasta del torró un cop la tinguem a temperatura ambient. Omplirem el motllo i ho deixarem entre 3 i 4 hores a la nevera perquè qualli.
Per fer la decoració,  posarem un cassó a foc suau amb l'ametlla, el sucre i la mantega. Ho anirem barrejant fins que quedi una textura de crocant i ho distribuirem al damunt.

Aquesta recepta l'he trobada al canal de Youtube de cuuking.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada