dilluns, 28 d’abril del 2014

AMANIDA "TERRA-MAR"

A casa tenim moltes ganes de verduretes tendres: cebes, alls, carxofes, faves, espàrrecs... i tot això combinat amb el sabor del nostre mar en forma de gambetes fresques!

Ingredients:

2 cebes tendres
2 alls tendres
8 carxofes
200 g de faves pelades
uns quants espàrrecs de marge
100 g de moixernons deshidratats
250 g de gambetes fresques
unes quantes fulles d'enciam
4 o 5 fulletes de marduix
1 fulla de llor
oli, sal i pebre negre

Per començar, marcarem molt lleugerament les gambetes en una cassola amb un bon raig d'oli. Les treurem i les reservarem. En el mateix oli, hi sofregirem a foc lent, les cebes i els alls tallat tot a rodelles. Quan s'hagin estovat una mica, hi incorporarem les carxofes, pelades i tallades a quarts, i continuarem coent-ho tot tapat.
Al cap d'uns minuts, hi posarem els moixernons que haurem tingut prèviament en remull durant un parell d'hores. Ho remenarem tot i deixarem que es vagin fent. 
Quan el sofregit vagi quedant sec, hi afegirem les faves i els espàrrecs tallats a trossets. També hi posarem la fulla de llor i les de marduix. Hi abocarem un dit d'aigua i ho deixarem coure uns 10 minuts, fins que les faves siguin cuites.
Ho salarem i empebrarem i, finalment, hi incorporarem les gambetes que teníem reservades. Ho deixarem tot un parell de minuts més i ja estarà a punt. 
A l'hora de servir el plat, l'envoltarem amb enciam ben tendre.

9 comentaris:

  1. Cuanto tiempo sin pasar por aquí!, a veces veo las recetas pero mi paso es relampago, justo acabo de ver la publicación y además de que disfruto con las ensaladas y las verduras, de lujo añadiendole las gambas. Asi que espero no estar tanto tiempo en pasarme de nuevo. Un saludo muy grande!!!!

    ResponElimina
  2. A casa també ens agraden molt les amanides però a mi el que més m'agrada d'aquest plat és la combinació de bolets i mar, és algo que em fascina!
    Petonets

    ResponElimina
  3. Una amanida molt complerta.
    Ara ja venen de gust.
    Petons

    ResponElimina
  4. Espectaculaaaaaaaaar no lo siguiente ademas de estar deliciosa , es una ensalada de lo mas completa .que pena no poder meter la mano y llevarme ese plato para comer dentro de un ratin ademas si la acompaño de esos fantasticos panecillos que has echo tiene que ser lo mas.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
  5. Una amanida de primavera espectacular! La varietat d'hortalisses i verdura que has escollit m'encanta!
    Marta

    ResponElimina
  6. una ensalada llena de vitaminas y muy sana, me ha encantado.
    un beso
    feliz semana

    ResponElimina

  7. María Ángels; Tots aquets productes, tant tendres són molt resultons amb amanides i acompanyats amb les gambes fresques és una totalitat, quasi extrema.
    Salutacions María Ángels¡¡ :O)

    ResponElimina
  8. Mm molt bona aquesta amanida i molt refrescant!

    ResponElimina
  9. Desde ahora sigo tu blog y te visitare cada vez que pueda, me gusta tu receta y con tu permiso me quedo cotilleando un poquito más por aquí. Besos

    ResponElimina