dimecres, 8 d’octubre del 2014

GELEA D'ARANYONS

Ha arribat l'hora d'anar a buscar aranyons als boscos més propers: la fresca de les primeres hores del matí i la mica de rosada de la nit fan que aquests fruits silvestres estiguin en el seu punt òptim: hem preparat una gelea exquisida!

Ingredients:

1 kg d'aranyons
1/2 kg de pomes
sucre
1 llimona

En primer lloc, tallarem les pomes sense pelar-les ni treure'n els cors. Les barrejarem amb els aranyons i les posarem en una cassola, ho cobrirem amb aigua i ho courem durant mitja hora.
Tot seguit, abocarem aquesta barreja en un colador revestit amb una gassa per tal de recollir el suc que desprengui en un bol que haurem posat sota el colador. 
Ho deixarem escórrer tota una nit, sense aixafar ni tocar els aranyons.
L'endemà, pesarem el suc i hi afegirem la mateixa quantitat de sucre. També hi posarem el suc d'una llimona.
Ho posarem al foc 15 minuts més, fins que ens quedi una textura gelatinosa.
Ja podrem envasar la gelea en pots de vidre que haurem escaldat abans, deixant mig centímetre lliure. No els taparem fins que hagin passat un parell de dies. Aleshores els esterilitzarem en una olla durant 15 minuts.

Aquesta manera de fer la gelea l'hem trobada a un llibre preciós ple de bons suggeriments per a fer tot tipus de melmelades: el que han escrit la Núria Duran i la Montserrat Roig. Porta per títol Melmelades casolanes, 80 receptes que surten bé!

3 comentaris:

  1. Amb lo que m'agrada anar a bosc !!!!aniré a veure si encara en trobu i aixi fare la teva recepta.
    Petonets.

    ResponElimina
  2. No he fet mai res amb aranyons, tot i que he provat la confitura, amb el teu permís m’emporto la recepta, tinc ganes de provar aquesta gelea
    Petons

    ResponElimina
  3. Te ha quedado divivnisimaaaaaaaaaa y seguro sabe mejor, no conocia esta forma de hacer la jalea con tu permiso tomo nota seguro que la manzana le va de vicio.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina