dimarts, 29 de setembre del 2015

VEDELLA AMB BOLETS

Aquests dies primerencs de tardor  ens ajuden a recuperar receptes antigues, com la vedella amb bolets, que sempre són motiu de gaudi a la nostra taula!

Ingredients:

1kg de llata de vedella sencera i lligada
1 ceba gran
2 pastanagues
2 tomàquets
3 grans d'all
un raig de vermut
500 g de bolets (ous de reig en aquest cas)
una branqueta de canyella
una fulla de llor
aigua
sal, oli i pebre negre

Començarem rossejant la peça de vedella, ben salada i empebrada, en una cassola amb un bon raig d'oli. Quan hagi agafat un color ben bonic, la treurem del foc i la reservarem.
En el mateix oli, hi anirem sofregint la ceba tallada a trossos grans, les pastanagues a rodelles i els grans d'all sencers i pelats.
Quan les verdures hagin agafat color, hi abocarem un bon raig de vermut i ho deixarem dos o tres minuts per tal que s'evapori. 
Aleshores hi afegirem els tomàquets partits per la meitat i ho courem uns minuts més, fins que no quedi líquid a la cassola. 
Ara serà el moment de tornar a incorporar la llata a la cassola, hi posarem un parell de dits d'aigua, la fulla de llor i el trosset de canyella. Ho taparem i ho courem a foc lent un parell d'hores. Si ho fem amb l'olla a pressió, amb mitja hora en farem prou per tenir la carn ben tova.
Passat aquest temps, treurem la carn, la deslligarem i la tallarem a rodanxes segons el nostre gust. Retirarem la canyella i el llor de la salsa i passarem totes les verdures per la batedora, perquè ens quedi ben fina.
A part, haurem saltejat els bolets, nets i tallats a trossos regulars, en una paella amb oli. Els afegirem a la carn i a la salsa i deixarem que faci xup-xup tot plegat un quart d'hora més.

6 comentaris:

  1. Merhabalar, ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.

    Saygılar.

    ResponElimina
  2. és un plat de carn que m'encanta! i això que jo no sóc de carn, però aquest, amb un bon tros de pa és genial! petons

    ResponElimina

  3. María Ángels; Un clàssic que sempre és benvingut. El toc del vermut, els bolets -ous de reig- la canyella, que l'hi dóna el toc del perfum adequat... Un molt bon plat.
    Salutacions María Àngel¡¡ :O)

    ResponElimina
  4. Un platet per dema dinar am vindria com anell al dit....que rebó !!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Has publicado el plato preferido de mi marido, yo no soy muy carnívora y por eso es rara lla vez que hago un guyiso de carne, pero esta "vadella amb bolets",la hago seguro y además nme ha hecho gracia el toque de vermout, 'con lo que ahora está de moda. Un abrazo

    ResponElimina