dijous, 4 de març del 2010

FLAM DE POMA AMB CANYELLA




Aquest és un postre lleuger i refrescant, molt adequat per als que no ens agrada renunciar als postres després d'un àpat fort. Es pot fer amb més quantitat de poma (una o dues més), amb més ous (fins a 4 unitats), amb més sucre (fins a 150g) i substituint la canyella per la vainilla o pela de llimona ratllada. En definitiva, és un postre que cadascú se'l pot adaptar al seu gust.
El caramel líquid es pot comprar ja fet o preparar-lo. Si es vol fer a casa, resulta molt més gustós, sense aquella amargor que a vegades tenen els que comprem. Per preparar-lo, es posen 100g de sucre i unes gotes de suc de llimona en una cassó. Això es posa al foc molt lentament fins que quedi un caramel de color clar.



Ingredients:
2 ous, 80g de sucre, 1/2 litre de llet, 1 culleradeta de canyella en pols, 2 pomes, caramel líquid.

Es pelen les pomes, es tallen a quarts i es posen a coure en un cassó amb un dit d'aigua fins que siguin toves. Un cop cuites, s'escorren i s'aixafen amb una forquilla. Es reserven.
En un bol, es baten els ous amb el sucre i la canyella. S'hi incorpora la llet i, finalment, s'hi afegeixen les pomes. S'aboca en un motllo de flam caramel·litzat i es posa a coure al bany maria a 240º durant 45 minuts aproximadament.
Es deixa refredar unes hores a la nevera (millor fer-lo el dia abans) i ja es pot servir.

2 comentaris:

  1. Hola!
    Gràcies per seguir "Ma Petite Boulangerie".
    pt!
    Eva

    ResponElimina
  2. Avui provo de fer-lo... he de fer unes postres grogues per un sopar de colors... ja et diré què tal ha quedat!!!

    ResponElimina