dissabte, 28 de maig del 2011

COPA DE MATÓ I MELMELADA DE KIWI


A casa sempre hi ha un prestatge als armaris de la cuina per a les melmelades. És un lloc privilegiat on dipositem els pots que ens regala la Pilar, la reina de les melmelades de Girona. En fa de tota mena, però la que més èxit té a casa és la de taronja i la de cireres d'arboç. És clar que nosaltres també contribuïm a omplir el prestatge, no fos cas que quedés buit. N'hi ha de dos tipus que en fem cada any. En primer lloc, la melmelada de prunes toca fer-la a finals de juny, en veure que les branques del pruner de ca l'avi toquen a terra de la quantitat de fruita que arriba a donar aquest arbre prolífic com no n'he vist mai cap. A finals d'estiu també és tradició nostrada anar als boscos propers a buscar móres i preparar la confitura que a l'hivern ens recordarà que a l'estiu existeix una altra manera de viure la vida que, si em deixessin triar, ja podria allargar-se tot l'any! Ai, que sento la calor...

Aquesta de kiwi que hem fet avui per barrejar-la amb el mató és novetat a casa, però em sembla que es convertirà en un costum a tenir ben present al llarg de l'any!

Ingredients:

250 g de mató
3 cullerades de sucre
6 galetes Maria

Per a la melmelada de kiwi:

250 g de kiwis
125 g de sucre
un bon raig de suc de llimona

Es prepara la melmelada de kiwi posant els kiwis pelats i tallats a trossets petits en un bol juntament amb el sucre i el suc de llimona. Es tapa i es deixa 24 hores a la nevera. Un cop transcorregut aquest temps, veurem que hi haurà força líquid en el bol. Es posa tot directament en un cassó al foc i es cou a foc baix fins que el suc s'hagi reduït i vagi quedant espès, fet que significa que ja tenim la melmelada a punt.
A part, passem les galetes Maria per la picadora i barregem el mató amb el sucre. Muntem les copes disposant una base de galetes Maria. Al damunt, s'hi col·loca una capa de mató i a sobre una altra de melmelada de kiwi. Es torna a repetir l'operació amb les galetes, el mató i la melmelada alternativament. Es deixa una estona a la nevera i ja està llest per menjar.

Amb aquesta melmelada participo a la proposta d'aquest mes que ha fet el blog Memòries d'una cuinera sobre la cuina de la melmelada i que segur que serà molt entretinguda!

19 comentaris:

  1. El mató m´encanta amb mel però amb mermelada està de mort!!! també el menjo amb les maduixes ummm!!! has probat fer auquesta recepta amb recuit de drap??? Una passada!!!petons guapi.

    ResponElimina
  2. No hagués pensat mai que es pogués fer melmelada de kiwis, m´animaré, m´encanten les melmelades cassolanes. La combinació amb el mató, una delicia. Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  3. Mi cuñada me ha regalado una caja de mermeladas variadas,entre ellas la de kiwis...la probare con el queso,pinta de maravilla.
    Besets.

    ResponElimina
  4. Quina cosa més bona.... barrejar el mató amb melmelada ja em sembla original però és que la melmelada de kiwi m'ha deixat sorpresa.
    Petons! ;)

    ResponElimina
  5. Guau, de kiwi!! quina passada, no se m'havia acudit! L'haurem de provar, i amb la copeta amb el mató un postre de luxe!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  6. Me encanta, la mermelada de kiwi es una pasada en casa la hago en temporada y con quesos uhmm delicioso!
    besos y saludos,

    ResponElimina
  7. Magnifica melmelada...ara que hi han Kiwwis de Nova Zelanda la tastaré.
    Petons

    ResponElimina
  8. Una melmelada molt bona i barrejada amb el mató ha de estar de 10.
    Petons.

    ResponElimina
  9. Mmmmm! Melmelada de kiwi... Ha d'estar deliciosa! A veure si m'animo a provar-la. Hi ha tantes melmelades pels blogs que és difícil decidir-se per una...

    Fins aviat!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  10. Mira que hace días que quiero preparar una mermelada de kiwi. Con mató tiene que estar buenísima!

    ResponElimina
  11. Hola M. Àngels,
    Com m'agrada el mató amb melmelada... Jo vaig fer una de kiwi amb vainilla del bloc "Y sigo en la cocina" i a casa ens va agradar molt. Ja ens posaràs una entrada amb la de figues.. quina enveja poder collir-les i fer una melmelada.. Petonets

    ResponElimina
  12. Nunca he comido mermelada de kiwi y me tiene que gustar.

    ResponElimina
  13. que buena pinta tiene este postre!con lo que nos gusta el kiwi en casa!

    ResponElimina
  14. Això no ès una copa, ès una copassa!!

    ResponElimina
  15. Mai he tastat la de kiwi, ha de ser molt bona i em sembla que serà la manera de que no em faci mandra menjar kiwis!
    Jo no me'n surto amb la melmelada de mores...
    Petonets i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  16. El mató és una de les coses que em faria mal!!! m'encanta!!! bona setmana!

    ResponElimina
  17. Wow MªAngels, quina bona pinta que fa aquesta copa i quin contrast d'ingredients més bo!!!
    Aquesta mermelada de Kiwi queda anotada!

    Petons

    ResponElimina
  18. doncs sort que has arribat!!! quina melmelada més bona! fa temps en vaig veure a una fira, i em van venir ganes de fer-ne. Al final res de res! així que em guardo la teva recepta per si m'animo!!! petonets i gràcies per participar

    ResponElimina
  19. Mª Àngels, aquesta copa ha de ser brutal!!!
    I tota la raó, la melmelada de cireres d'arboç és deliciosa!!! Aquesta tardor passada em vaig fer un fart de collir cireres i en vam fer pots i pots de melmelada.
    Petons!

    ResponElimina