dimecres, 16 de juny del 2010

FIGUES AMB FORMATGE DE CABRAPer més que els adults insisteixin, quan ets petit hi ha determinats aliments que no vols menjar de cap de les maneres, ni tan sols provar-los. Per això quan venien les festes de Nadal i tocava cantar El noi de la mare, no comprenia per què al pobre nen Jesús li portaven panses i figues i nous i olives, panses i figues i mel i mató.  De totes aquestes ofrenes jo només m'hagués menjat les olives, i sense pinyol, és clar, la resta, ni somiar-hi! 
Les coses canvien quan et vas fent gran. La mel comença a entrar quan tens  aquell mal de coll horrible, el mató quan l'associes amb un formatge de sabor suau. Arriba un moment en què no saps com però les panses formen part de la dieta diària ni que sigui barrejades en el iogurt de l'esmorzar. I finalment arriben les figues! Quan em vaig decidir a obrir-ne una i a tastar-la vaig saber que mai més no en podria prescindir. En aquell moment es va fer la llum i vaig entendre el significat de la nadala, quina saviesa la dels pastors!

Ingredients:

figues
rodanxes de formatge de cabra
cabdells d'enciam
tomàquets cirerol
oli, sal i pebre
llavors de sèsam

Es renten bé les figues, es parteixen per la meitat i es disposen en una safata de forn amb la part de la pell tocant la safata. Al damunt s'hi reparteixen bocins de formatge de cabra, un pols de sal i una mica de pebre. Es posa la safata al forn al màxim durant 5 minuts per tal que el formatge quedi desfet i el suc de les figues s'hi barregi.
Es serveix amb uns cabdells d'enciam i els tomàquets. S'empolsa amb llavors de sèsam.

Aquesta recepta l'he vista a la web d'una cuinera que m'encanta, que té un restaurant a Girona, La calèndula. Si voleu veure la recepta original cliqueu aquí.

25 comentaris:

 1. Aquest contrast s' ha de tastar. M' agraden tots els ingredients.
  Petons.

  ResponElimina
 2. Tens tanta rao, jo de petita no menjava res, l'hora de dinar era una tortura per mi i per la meva mare...a partir dels 16 anys vaig començar a tastar les coses i ara no paro de menjar
  M'agrada aquesta amanida.
  Un peto guapa

  ResponElimina
 3. HOLA GUAPA TU

  UN PLAT MOLT ORIGINAL I...EL BLOG QUE ENS RECOMENES ES UNA "MINA" DE BONES RECEPTES "...HUMMM, GRÀCIES PEL DESCOBRIMENT

  PETONETS SUSANNA

  ResponElimina
 4. Una ensalada muy apetitosa y gustosita.
  Me gusta.
  Un besito.

  ResponElimina
 5. Creo que tiene que ser toda una delicia...la combinación de ingredientes es perfecta...
  Besitos

  ResponElimina
 6. Que bo tot això que expliques de com vas introduir aquestes delícies a la teva “dieta” , en el meu cas jo anava a “pendre” figues a una figuera que hi havia al costat de casa (m’haguessin fet mal) les panses m’agradaven des de sempre .. el mató amb mel ... be no continuo per que sols he de dir en resum que tot el que has dit a mi m’agradava.
  El mateix que m’agrada i molt aquesta amanida , el contrast de sabors de la figa amb el formatge de cabra ha d’estar “mortal” de necessitat.

  Petons

  ResponElimina
 7. Completament d'acord!, la teva descripció és molt bona!,a mi també només m'agradaven les olives i pensava que al pobre nen Jesús l'inflaven de greixos saturats...amb el pas del temps el paladar canvia eh?...Una amanida que entra pels ulls! a reveure!

  ResponElimina
 8. M'encanten les figues i el formatge de cabra, i per descomptat les amanides aquesta ha d'estar molt bona.
  Petons maca

  ResponElimina
 9. Jo les figues si que recordo que m'agradaven de petit, pero el mató...ni de conya.

  I ara que ja han arrivat les figues, sóc un home una mica més feliç!! molt bona amanida!!

  ResponElimina
 10. Me l'apunto!. M'agraden les figues, però al contrari que a tu, m'han agradat sempre!. I aquesta amanida de contrastos ha de quedar de primera!.

  ResponElimina
 11. Caram! QUina pinta més bona que té aquest plat!
  Les figues m'encanten!

  ResponElimina
 12. Me gustan los higos y me gusta el queso de cabra, así que ambas cosas juntas, ya tiene que ser como tocar el cielo.
  un biquiño

  ResponElimina
 13. Quina delicia, jo mai he passat de les figues amb pernil i em penso que aquesta la provaré d'aquí res. Ha de quedar molt bo, i és una molt bona combinació pel formatge de cabra.

  Fins aviat! ;)

  ResponElimina
 14. M'encanten les figues, i de ben petita ja m'agradaven!
  Ara has trobat figues fresques?
  Combinades amb formatge queden boníssimes a l'amanida...

  ResponElimina
 15. M'encanten les figues, de fet, estic esperant veure les primeres al mercat per comprar-ne.
  Aquesta amanida és perfecte i exquisida!!!
  Petonets

  ResponElimina
 16. que bones les figues, acabades de collir de la figuera...i a l'amanida, amb formatge, és una proposta formidable per a aquest estiu...
  Una abraçada

  ResponElimina
 17. je trouve que la figue et le chèvre se marient divinement bien
  bravo j'adore
  bonne journée

  ResponElimina
 18. Una amanida molt bona i fresqueta per aquet temps.
  Petonets

  ResponElimina
 19. una mezcla que me encanta: los higos con queso!!!! una ensalada divina! un beso

  ResponElimina
 20. a mi també em tornen boja les figues, però ara n'has trobat????

  ResponElimina
 21. Hola, molt bona aquesta combinació. Personalment m'agrada molt fer servir la fruita als meus plats; les figues i el formatge de cabra fan un maridatge excel·lent; i l'enciam li dóna el toc de lleugeresa que necessiten els dos productes. Petonets!!

  ResponElimina
 22. Totalment d´acord amb tu...quina pena haver perdut tan temps sense menjar segons quines coses no? quina combinació més deliciosa has fet!!! petonets

  ResponElimina
 23. Pufff esta mezcla me apasiona... el queso de cabra me encanta y así más todavía así que receta 10 para mí con estos higos!! besitos guapa

  ResponElimina
 24. Mai havía vist les figues al forn i això que m'enchisen les figues. De segur que les prove i potser demà mateix que dine amb els pares i a mon pare també li agraden molt. Un abraç

  ResponElimina