dijous, 12 de març del 2015

PA AMB FARINA D'ESPELTA I MEL

Quina olor més bona que fa el pa dins del forn, i quina il·lusió menjar-ne una llesca ben cruixent quan s'ha refredat una mica!

Ingredients:

300 ml d'aigua 
1 cullerada gran de mel
1 culeradeta de sal
300 g de farina de d'espelta
200 g de farina de blat
150 g de pasta fermentada
10 g de llevat fresc



Per a la pasta fermentada:

250 g de farina de blat
175 ml d'aigua
5 g de sal
5 g de llevat fresc

En primer lloc, prepararem la pasta fermentada que ens servirà per fer dos o tres pans com aquest i que ens durarà perfectament sis dies a la nevera.
Barrejarem els ingredients indicats per a la pasta fermentada i ho deixarem reposar a la nevera tapat amb un drap tota la nit.
L'endemà posarem tots els ingredients a la panificadora (inclosa la part necessària de la pasta fermentada) i connectarem el programa 11 (o bé el que amassa i lleva) durant 30 minuts. 
Deixarem la massa que dobli el volum durant una hora aproximadament. La treurem de la cubeta i la desgasificarem una mica al damunt del marbre de la cuina empolsat amb una mica de farina. Li donarem la forma rodona i la deixarem reposar durant 45 minuts aquesta vegada.
Tot seguit l'enfornarem a 250º durant 35-40 minuts. Si volem que ens quedi la crosta ben cruixent, courem el nostre pa amb vapor d'aigua, tot col·locant a la part de sota del forn una safata amb un dit d'aigua.
Un cop cuit, el deixarem refredar al damunt d'una reixeta perquè no s'estovi.

La recepta per fer aquest tipus de pa a casa la vaig veure a Ma petite boulangerie, tot un referent a l'hora de posar-nos a fer masses!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada