dimarts, 27 d’abril del 2010

AMANIDA DE VERD AMB GORGONZOLA

El formatge és un dels aliments que no falta mai a casa. Qualsevol excusa és bona per posar-ne en una amanida, en una salsa, enmig d'uns llibrets de llom arrebossats, en un pastís de formatge...Aquesta recepta, que surt a la revista Cuina d'aquest mes, és una bona oportunitat per menjar gorgonzola, el meu formatge preferit. A més de la ruca, vaig utilitzar enciam de fulla de roure, brots de soja germinats i tomàquets cirerol. En comptes de pernil vaig voler provar el plat amb un llom curat que em va regalar la meva amiga Maria Àngels, que tot sovint em proveeix generosament d'embotits casolans. Senzillament deliciós!

Ingredients:

ruca i enciam de fulla de roure
tomàquets cirerol
brots de soja germinats
llom curat
100 ml de nata líquida per cuinar
200 g de formatge gorgonzola
crostons de pa
2 grans d'all
orenga
sal, pebre negre i oli

Per fer els crostons, es talla el pa a quadradets i es posa a fregir en una paella amb oli on abans hi haurem aixafat un parell de grans d'all. Es van remenant constantment perquè no es cremin i quan ja estan al punt, s'hi posa una mica d'orenga, un pols de sal i es treuen. En el mateix oli s'hi fregeix el llom curat tallat a tires.
A part, s'escalfa la nata i s'hi desfà el formatge. Per preparar l'amanida, es col·loquen la ruca i les fulles d'enciam en una safata i els tomàquets cirerol al voltant. Per sobre s'hi posen els brots de soja, els crostons calentons, les tires de llom curat i la crema de formatge. S'acaba d'empolsar l'amanida amb una mica de pebre negre.

1 comentari:

  1. Ideal aquesta amanida ara que ja és ací la caloreta, eh?!

    Quin goig que fa!

    ResponElimina