diumenge, 18 d’abril del 2010

PITA A LA GREGA


No sé què ens passa a casa amb Grècia però les nenes ja fa temps que diuen que quan siguin grans hi aniran juntes de viatge. En Guillem també somia en anar-hi des que era petit i nosaltres, quan vam veure Santorini, amb aquell paisatge de teulats blaus i parets blanques, no sabíem si estàvem al davant d'una postal o de la realitat real. Així doncs, de tant en tant ens agrada fullejar el llibre de cuina grega que vam portar de record de l'estada en aquelles terres i sempre hi trobem algun plat interessant. Aquest, concretament el fem moltes vegades per sopar i va molt bé perquè tant es pot fer amb pa de pita com amb pa de pagès. La carn també es pot variar: de porc, de xai o de pollastre. Sempre queda bé!

Ingredients:

pa de pita
llom de porc
1 ceba tendra
3 alls tendres
3 tomàquets deshidratats
orenga

Es posen els tomàquets en remull una estona. Mentre, es talla el llom a daus i la ceba i els alls, a làmines fines. Es comença fregint la carn, prèviament salada, en una paella amb oli. Quan rosseja, s'hi afegeixen la ceba i els alls. Quan això comença a estar cuit, s'hi incorporen els tomàquets tallats a tires. Es deixa coure tot plegat durant uns minuts a foc baix, que quedi ben barrejat. Es rectifica de sal. Finalment, s'hi tira una culleradeta d'orenga i ja és a punt per posar-ho a dins o a sobre la pita.

3 comentaris:

  1. Gran cuina la grega, per a mostra el plat que has preparat. Ah! els nostres records de les dues vegades que hem estat per terres gregues també son extraordinaris, el paisatge, els colors, la llum, la gastronomia i per descomptat la història.
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Gràcies pel comentari! Tinc un munt de receptes engrescadores pendents del vostre blog, que segueixo fa temps! M'encanta la combinació que feu entre cuina i art, teatre, música,etc.Ho trobo molt interessant!

    ResponElimina
  3. HOLA VISCA A LA CUINA, GUAPA TU

    GRECIA EM TE EL COR ROBAT TAMBÉ A MI,...AMB UNES GANES BOIXES DE PODER-HI TORNAR ...

    JA SAPS,...ENS FARÀS FELIÇOS A MOLTS SI SEGUEIXES POSSÀN RECEPTES D´AQUELLA BELLA TERRA.

    Καλημέρα, ευχαριστώ ( BON DIA, SALUTACIONS)

    MIL PETONETS SUSANNA

    ResponElimina