dimecres, 20 d’octubre del 2010

BOTIFARRA ESPARRECADA AMB ROSSINYOLS


Quan arriba el cap de setmana, els nens ja estan a punt per anar a buscar bolets, que si podríem anar aquí, que si allà serà més moll, que si més amunt segur que n'hi haurà... Vinga, doncs, cap al bosc a veure què trobem! I buscant buscant la terra ens ha obsequiat amb un cistellet de rossinyols tendres com la veu de la Blanca, la petita, quan els cull. Per a mi, però, el millor regal que em fa el bosc tardorenc no són els bolets sinó el fet de poder-hi anar plegats, de poder escoltar els crits de joia quan algú de nosaltres descobreix les joies de la terra humida... Això és el que més feliç em fa!

Ingredients:

2 botifarres vermelles
300 g de rossinyols
1 ceba
all i julivert
sal, pebre i oli

Es talla la ceba a làmines fines i es posa a sofregir a foc mitjà en una cassola amb oli. Quan està una mica feta s'hi posen les botifarres sense el budells i desfetes, que quedin a trossets. Quan la carn ja comença a enrossir-se s'hi afegeixen els rossinyols, s'amaneixen amb sal i pebre, es tapa la cassola i es deixa coure tot plegat una estoneta, fins que els bolets són cuits. Finalment s'hi posen uns grans d'all tallats petits i unes fulles de julivert picades. Es remena tot plegat uns moments i ja està a punt per menjar.


30 comentaris:

  1. Tiene que ser una experiencia super buena el ir a recoger setas y todo eso.
    Me conformaré con ver esta receta tan rica.
    Muchos besotes.
    ;-D

    ResponElimina
  2. Vols que t'envie uns quants? Encara que pensant en el servei de "Correos" no sé pas com t'arribarien!

    No he tastat mai aquests bolets, els rossinyols, però tenen una pinta tremendaaa!

    Una besadeta de bona nit! ;)

    ResponElimina
  3. Que lindo lo que cuentas......lo mas hermoso es a veces lo mas sencillo....y el ir al bosque a recoger setas debe ser un momento hermoso con tus hijos.....rica la receta.....pero disfrute mas el momento....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  4. Que bonic aquest moment de collita boletaire amb els fills. Un cop més la cuina i el menjar donant moments de felicitat.

    I la botifarra amb rossinyols... de bandera!!

    ResponElimina
  5. Aquest és el millor plat amb el que podem rebre la tardor, i tens tota la raò, no hi ha res millor que anar a buscar bolets amb bona companyia i disfrutar xisclant cada cop que un troba alguna coseta.
    Jo et reconec que al principi de no saber-ne xisclava per cada bolet dolent i gros que veia.... i feia possar nerviós a més d'un, jejej

    Fins aviat!

    ResponElimina
  6. Quan els nens eren més petits, tb gaudia molt d'aquest moments, ara ja.... segons ells ja son grans, per segons qué!!!

    quin cistell més maco. Aquest cap de setmana tornem el meu marit i jo.
    Peró a on anem trobem molts camagrocs.

    Un petonet

    ResponElimina
  7. Això de: va, anem a buscar bolets i tornar amb el cistell ple, que ens expliques amb aquesta normalitat, no saps l'envejeta que em dona...els de Barna, quan arribem al bosc ja no queden ni pardalets cantant... En tot cas, me'n alegro per vosaltres...(grrrrr)...Es ben veritat que anar a buscar bolets amb els nens, en trobis molts o pocs, és una veritable festa!Una abraçada Angels.

    ResponElimina
  8. Conec força gent que li encanta anar a buscar bolets però en canvi no li agrada menjar-los... és el que tu dius, el millor é sla il·lusió que fa trobar-los :)
    Aquesta recepta és una porposta de tardor fantàstica!

    ResponElimina
  9. gracias a neus se lo que es esparrecada...q de cositas me enseñais

    ResponElimina
  10. Mmmm...
    Com es nota la tardor.

    Que bones que havien d'estar aquestes butifarres, i l'acompanyament tampoc es queda enrere.

    Salut!

    ResponElimina
  11. Veig que sou boletaires!!! Aquest cap de setmana a Isona, fan la fira del bolet, a veure si aquest any n'hi ha forces!Estan bons de tota manera, eh?

    ResponElimina
  12. Qué preciosa cesta de setas nos muestras y qué preciosos sentimientos de alegría en ese paseo campestre. Es una suerte que puedas tener esa actividad, por aquí no hay setas, hay que ir bastante lejos a la montaña y no sabría distinguirlas, así que para no recolectar las que no son, no vamos, pero me encantaría poder pasear y encontrar estos agradecidos frutos que están tan ricos en nuestra cocina.
    Un beso.

    ResponElimina
  13. que vols que et digui, si de verue la foto ja em cau la baba mmmmmm

    petons

    ResponElimina
  14. El millor record té que ser l' alegria dels nanos i fer activitats junts.
    Un plat amb molt de sabor.
    Petons.

    ResponElimina
  15. Que plato mas bueno!!Me gusta tanto comerlos,como buscarlos...el pasado domingo no hubo suerte,por esta zona es un poco pronto y son pequeñisimos,este domingo repetimos,como en la sierra se esta tan agusto,tampoco pasa nada si no encontramos.
    Besets.

    ResponElimina
  16. Este plato es un auténtico lujazo,son de esos platos que me encanta comer cuando me voy a Vic,Olot,a esos pueblos que tienen la esencia Catalana de la cocina...y con unas mongetas...vamos pa morir ;))

    ResponElimina
  17. Ai sí, a casa també anem al bosc amb els crios de la família i és genial transmetre la ilusió de trobar els bolets! I si a més després pots menjar-te'ls així de bons... és el súmmum!
    Petons

    ResponElimina
  18. ahora que las setitas estan de temporada es un plato genial besos wapa

    ResponElimina
  19. Lo millor d’anar a buscar bolets es trobar-ne, per desprès poder preparar receptes tan delicioses com aquesta, a casa ens encanta
    Petons

    ResponElimina
  20. Quina enveja, poder anar a buscar bolets i trobar-ne.
    El plat senzill, però amb aquest bolets.....
    Hum¡¡¡¡¡¡
    Fins aqui m'arriba la flaire.
    Petons.
    ISABEL

    ResponElimina
  21. HOLA VISCA A LA CUINA, GUAPA TU

    QUIN PLAT MÉS BÓ, SABOR DE BOSC, DE TARDOR.....HUMMM


    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  22. Que sort que teniu amb tota aquesta varietat de bolets tan riques i aquesta tradició culinària. Aqui, sinó vols el tradicional revollon, t'has d'anar al Mercat Central.

    ResponElimina
  23. Que comidita más rica, Ese cesto llenito de setas recogidas por uno...eso, eso vale un dineral, de gusto y de tó! un besazo y buen finde.

    ResponElimina
  24. Fantástico plato y una combinación ideal! soy fan de los "rossiyols" me encantan! buen fin de semana

    ResponElimina
  25. Ainsss quins plats mès bons que fas!! aquest si que es tipic... molt bè aixo de treure la butifarra del seu budell. Petones i bon cap de setmana

    ResponElimina
  26. un plat appétissant et délicieux
    bonne soirée

    ResponElimina
  27. Fabulosas las setas. El plato se ve muy rico. Me gustaría probarlo con una salchicha alemana.

    Un saludo

    ResponElimina
  28. quin goig de cistell!!.... i de plat
    Una abraçada

    ResponElimina
  29. I si l'afegim a una bona pasta, Ummmmmm

    ResponElimina