dimecres, 15 de setembre del 2010

LLAMPUGA AMB PATATES




Aquest estiu el mar ens va regalar unes llampugues precioses, uns peixos que no havíem ni vist ni menjat mai. Buscant per la xarxa, vam trobar una manera de cuinar-les a cuinant.com, un portal gastronòmic de Sóller que vam pensar que estaria bé de provar. I tant que ho va estar: cada dia dediquem les nostres pregàries al rei Neptú per tal que ens torni a concedir unes quantes llampugues més, ni que sigui per anar provant receptes noves...



Ingredients:

llampuga
farina
ceba
porro
tomàquet
pastanaga
all
un raig de vi blanc
brou de peix
patates
sal, pebre i oli

Es talla la llampuga a rodelles, se sala, s'enfarina i es fregeix en una cassola amb oli. Es retira i en el mateix oli s'hi cou la ceba, el porro, la pastanaga, el tomàquet i l'all, tot tallat a trossos regulars. Un cop això està ben sofregit, s'hi aboca un raig de vi blanc i es deixa a foc lent uns cinc minuts. Tot seguit, s'hi incorporen un parell de dits de brou de peix, que haurem fet amb algun cap i unes quantes espines. Passat un quart d'hora aproximadament, es treu de la cassola i es passa per la batedora. Es reserva aquesta salsa.
Per altra banda, es pelen les patates, es tallen a trossos i es tiren en una olla amb aigua bullent.  S'hi deixen tres o quatre minuts, s'escorren i es col·loquen en una safata de forn ben untada amb oli,  se salen i s'empebren.  Es couen a 220º uns 25 minuts i aleshores serà el moment d'ajuntar-hi la salsa i deixar-ho tot plegat uns 10 minuts més.


22 comentaris:

  1. Desconiexiem aquest peix. Quina meravella que gràcies als blocs d'arreu poguem ser cada dia una mica més feliços, oi?

    ResponElimina
  2. Jo tampoc he tastat mai aquest peix, cada vegada descobreixo nous peixos amb moltes possibilitats, i a més bon preu que els típics rap o lluç.
    Cuinat amb aquesta salseta ha de quedar deliciós, ideal per sucar-hi pa!

    ResponElimina
  3. Hmm, deliciosos.
    Me gusta esta manera de prepararlos.

    No conocía tu blog, y me ha encantado. desde hoy, tienes una seguidora nueva.

    Un placer. Muik.

    ResponElimina
  4. Mariàngels,
    No coneixia aquest peix, però el plat pinta boníssim. Que fariem sense el rei Neptú?.
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. No conocia ese pescado....pero como me ha gustado el color dorado que tomaron al freirlos!!.....y esa salsa.....ideal para el pancito y una copita de vino!!.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  6. Com diuen tots...jo tampoc el coneixía, però l'he conegut de la millor manera: cuinat deliciosament per tú!, quina pinta, a mi que m'agrada tant el peix...

    ResponElimina
  7. Jo tampoc coneixia aquest peix, però tal com l' has cuinat ha de ser deliciós.
    Petons.

    ResponElimina
  8. que ricooo con lo que me gusta a mi un pescado biem hyecho con sus patatitas y todo mmmmm me comia yo esta noche un pescadito jaja besos wapa

    ResponElimina
  9. Jo tampoc el coneixia,però tè una pinta que vamos diu menjem,
    se veu delicios¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡
    petonets wuapetona¡¡¡¡¡¡¡¡

    ResponElimina
  10. Un altre del club dels ignorants... com en tantes altres coses!! I també em sembla deliciós, ara que he tornat al costum de menjar peix més habitualment. La salut i aquestes coses de la edat :)

    ResponElimina
  11. m'afegeixo a la penya que no sabríem on buscar la llampuga,.. sort de venir de visita per aquests mars teus de tant en tant
    una abraçada

    ResponElimina
  12. Guaaaau qué maravilla, fresco, fresco y con la salsa uhmmm

    ResponElimina
  13. Jo si que la conec a la llampuga i tant !!! A Mallorca és un dels peixos estrella en aquests moments . Fins i tot a Cala Ratjada en fan una fira gastronòmica dedicada a ella .
    Aquesta recepta que has fet és una de les moltes maneres en que es cuina. A mi personalment com m'agrada més és en pebres vermells .
    Una abraçada

    ResponElimina
  14. j'aime beaucoup le poisson et je trouve cette préparation très appétissante et délicieuse
    bonne soirée

    ResponElimina
  15. No he probado nunca este pescado pero por la vista del plato ha de ser espectacular!! Qué colorcito y qué montón de ingredientes tan buenos. Me gusta la receta y aunque sea con otro pescado, me la llevo.

    besitos

    ResponElimina
  16. Per no ser diferent, també et diré no conexia aquest peix, quina textura té?
    A quin peix s'asembla.
    Segur que per la pinta, deu estar molt bó.

    ResponElimina
  17. Que receta tan sana y tan nutritiva, me apetece un montón!!
    Mira que el pescado y las patatas casan bien, eh?
    EXCELENTE!!
    MUAAAAAAAAAAAA

    ResponElimina
  18. Una altra ignorant que no sabia que hi havia un peix dit llampuga".
    Això dels blocs ens fa cada dia una miqueta més "cultes"!
    És un peix blanc, blau?

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  19. Jo le conec molt, a Mallorca tots en menjam. El meu home la pesca, però ja estaia aborrida de fer-le amb prebes. Aquesta recepta és deliciosa. Gràcies.

    ResponElimina